کاخ سرهنگ بخردی
5/5 - (1 امتیاز)

اصفهان نصف جهان است؛ باور ندارید؟ اگر به این شهر زیبا سفر کرده باشید و پا به نقش جهان گذاشته باشید، حتماً با ما موافق هستید. همان نقش جهان و زیبایی‌های دور و اطرافش ثابت می‌کند که این شهر تاریخی و ارزشمند، چقدر زیباست و چرا این‌همه گردشگر خارجی را در هر سال، به‌سوی خود می‌کشد. معماری بناهایی بی‌نظیر و زیبا که هنوز مثالشان در دنیا خلق نشده، هارمونی رنگ، فن و هنر در صنایع دستی و حتی خوراکی‌های خوشمزه اصفهانی‌هاست که آنجا را به نصف جهان دیدنی تبدیل کرده است. جاذبه‌های معروفش را که همه می‌شناسیم، در این مقاله می‌خواهیم از جاهای دیدنی پنهان این شهر، برایتان بگوییم.

۱. موزه موسیقی

موزه موسیقی

اگر قصد سفر یک روزه به اصفهان دارید، بازدید از این موزه را هم در برنامه‌تان قرار بدهید. دو تن از موسیقی‌دانان سنتی ایرانی به نام‌های مهرداد جیحونی و شهریار شکرانی این موزه را تأسیس کرده‌اند. موزه موسیقی تنها موزه خصوصی موسیقی ایران است. با مراجعه به موزه می‌توانید انواع سازهای ایرانی را ببینید و درباره ساخت و شیوه نواختنشان هم اطلاعات مختلفی کسب کنید. تالارها و بخش‌های مختلفی در این موزه وجود دارد و در ساعاتی از عصر هم در آن، موسیقی زنده نواخته می‌شود.

۲. پل مارنان

مارنان به اندازه پل‌های دیگر اصفهان روی زاینده‌رود مشهور نیست. این پل که از دوران سلجوقیان به یادگار مانده، حدود ۱۷۵ متر طول دارد. ۱۷ دهانه برای این پل در نظر گرفته شده بوده که هریک اندازه‌های متفاوتی دارند. این پل که در میان پل فلزی و وحید اصفهان قرار گرفته، یکی از مصادیق معماری بی‌نظیر ایرانیان در دوران گذشته است.

۳. محله جلفا

بسیاری از افرادی که راهی اصفهان می‌شوند، فرصت گشت‌وگذار در جلفا را از دست می‌دهند. این منطقه قدیمی اصفهانی‌ها که ارامنه‌نشین بوده، زیبایی‌های تاریخی فراوانی دارد. بافت قدیمی کوچه‌ها و نگه‌داشتن آثار معماری جذابی مانند کلیسای وانک و بیت‌اللحم در قلب خود، این محله را به یکی از ستودنی‌ترین مناطق اصیل اصفهان تبدیل می‌کند. اگر گذرتان به اصفهان افتاد، حتماً جلفاگردی را از یاد نبرید.

۴. مجموعه علی‌قلی آقا

علی‌قلی آقا از چهره‌های مشهور اصفهانی بوده که بنا به ثروت و اعتبار اجتماعی خود، توانسته یک مجموعه بزرگ شامل بخش‌های مختلف در اصفهان بسازد. این مجموعه شامل بازار، مسجد، زورخانه و حمام است. اگر به اصفهان سفر کردید، حتماً به محله بیدآباد بروید و مجموعه علی‌قلی آقا را از نزدیک ببینید. این بنا و مجموعه متعلق به اواخر دوران صفوی است و هزینه ساخت آن هم به‌دلیل نفوذ این فرد از شاه دوران گرفته شده است.

۵. مناره چهل‌دخترون

مناره چهل‌دخترون

این مناره واقعاً قدیمی است و ساخت آن به سده ۶ هجری قمری بازمی‌گردد. از این سازه به‌عنوان یک شاخص و هدایت‌گر استفاده می‌شده تا مسافران و افراد دیگر بتوانند راهشان را پیدا کنند. این مناره با تزیینات آجری جذاب و زیبا، اثر قابل‌اعتنایی است که باید در سفرتان به نصف جهان ببینید. چند کتیبه تاریخی هم در این سازه موجودند. ارتفاع مناره چهل‌دخترون به حدود ۳۰ متر می‌رسد.

پیشنهاد دیگر :  معرفی بهترین هتل های مشهد

۶. عصارخانه شاهی

عصارخانه در میدان نقش جهان قرار دارد و بااین‌حال، بسیاری از گردشگران آن را ندیده‌اند. عصارخانه که در لغت به‌معنای آسیابی برای خردکردن دانه‌ها و روغن‌گرفتن است، سازه‌ای متعلق به دوران شاه عباس اول است. شاه عباس شخصاً دستور ساخت آن را داده بوده و بازدید از آن، خالی از لطف نخواهد بود.

۷. سردر جورجیر

در محله حکیم اصفهان، سردر جورجیر را خواهید دید که یک بنای مرتفع است. نقوش روی این بنا بسیار دیدنی هستند و نگاه‌ها را به خود خیره می‌کنند. این سردر از دوران سلجوقیان به جای مانده و یک نمونه عالی از هنر آجرکاری در آن دوران به‌شمار می‌رود. این سردر بخشی از یک مسجد به نام کافی‌الکفاه است و در دوران معاصر، مرمت و بازسازی هم شده است.

۸. کلیسای بیت‌‌اللحم

در حوالی میدان جلفا و در خیابان نظرمیانی، کلیسای بیت‌اللحم قرار دارد. این کلیسای ارزشمند و دیدنی قدمتی به اندازه دوره صفویان دارد و از کلیساهای بزرگ ایران است. سازنده کلیسای بیت‌اللحم شخصی مسیحی بوده که از متمولان دوران خود به‌شمار می‌رفته و در زمینه تجارت فعالیت می‌کرده است. با بازدید از کلیسا، مقبره او و چند تن از اعضای خانواده‌اش را هم مشاهده خواهید کرد. تزئینات داخلی و نقاشی‌های موجود در بخش‌های مختلف کلیسای بیت‌اللحم بسیار باشکوه هستند و نظیرشان در کلیساهای دیگر ایران دیده نمی‌شود.

۹.تیمچه ملک‌التجار

در سفرتان به اصفهان به بازار دروازه اشرف سر بزنید و وارد تیمچه ملک‌التجار شوید. این تیمچه که از سوی تاجری به نام حاج محمدابراهیم ملک‌التجار ساخته شده، حوض زیبایی دارد که تصویر سقف تیمچه با یک معماری جذاب، در آب آن می‌افتاده است. این بنا به بازار اصفهان متصل می‌شود و علاوه‌بر اینکه از نظر تاریخی و معماری ارزش بازدید دارد، حال‌وهوای شیرینی از ملاقات با یک برگ از تاریخ را به شما پیشکش می‌کند. دیدنش را از دست ندهید.

۱۰.کاخ سرهنگ بخردی

کاخ سرهنگ بخردی

این کاخ هم یکی از دیدنی‌های اصفهان است که شاید کمتر درباره‌اش شنیده باشید. کاخ سرهنگ بخردی محل زندگی خاندانی مهم در اصفهان بوده و قدمت آن به دوران صفوی می‌رسد. در این دوره تاریخی، آثار هنری و معماری بسیار مهم و ارزنده‌ای در شهر ساخته شده‌اند. کاخ سرهنگ بخردی پر از شگفتی‌های هنری و معماری است. در آن از ایده‌های ناب معماری ایرانی/اسلامی استفاده شده است و پر از تزئینات و نقاشی‌های جالب توجه است. در این کاخ، صنایع دستی دوران صفوی و قاجار دیده می‌شود.

در آخر

سفر به اصفهان باید حتماً با صبر و حوصله و صرف زمان کافی باشد. دیدنی‌های پنهان و آشکار این شهر آن‌قدر زیادند که نمی‌توان سرسری از آن‌ها گذشت. اگر دلتان می‌خواهد که حسابی زیر پوست این شهر بروید و از دیدنی‌هایش با صبر و تأمل بازدید کنید، دست‌کم یک‌هفته را به ماندن در آن اختصاص بدهید. مکان‌هایی که در این مقاله نام برده شدند، از شهرت کمتری نسبت به جاهای دیدنی معروف برخوردارند. بااین‌حال، شهرت کمتر به معنای ارزش کمتر آن‌ها نیست و هریک می‌توانند برای دوستداران تاریخ، فرهنگ و هنر، گزینه‌ای ناب برای غوطه‌ورشدن در اوقاتی خوش و الهام‌بخش باشند.

این‌بار که راهی اصفهان می‌شوید، این دیدنی‌ها را از دست ندهید. اگر تاکنون نصف جهان را ندیده‌اید هم بهتر است که کم‌کم برنامه سفر به آن را بچینید که واقعاً حیف است چنین جواهری در کشورمان باشد و از دیدنش بی‌نصیب بمانیم.

درباره نویسنده

ارسال یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *