معرفی کشور ترکیه
5/5 - (4 امتیاز)

ترکیه کشوری است که پلی میان آسیا و اروپا تلقی می­شود و به همین دلیل موقعیت جغرافیایی آن منحصربه فرد است. این کشور در طول تاریخ خود به عنوان یک پل بین دو قاره عمل کرده است. این کشور از دیرباز به‌خاطر آب‌وهوا، شهرهای تاریخی و دیدنی، تنوع فرهنگی، طبیعت زیبای خود و همچنین سیاست‌های مهاجرپذیر، مقصد بسیاری از گردشگران و مهاجران بوده است. قصد داریم در این مقاله کوتاه به معرفی کشور ترکیه بپردازیم.

موقعیت جغرافیایی ترکیه

در شمال ترکیه دریای سیاه، و در شمال شرقی این کشور گرجستان و ارمنستان قرار دارد. همچنین این کشور از سمت شرق با آذربایجان و ایران و در جنوب شرقی با عراق و سوریه همسایه است.

در سمت جنوب غربی و غرب نیز به دریای مدیترانه و دریای اژه منتهی می‌شود و یونان و بلغارستان در شمال غربی آن قرار دارد. پایتخت ترکیه آنکارا است و بزرگ‌ترین شهر و بندر دریایی آن استانبول است.

از کل طول مرزی، حدود سه‌چهارم مرز ترکیه دریایی است؛ از جمله خطوط ساحلی در امتداد دریای سیاه، اژه و مدیترانه و همچنین تنگه‌هایی است که دریاهای سیاه و اژه را به هم‌پیوند می‌دهد. تنگه‌هایی که توسط ترکیه کنترل می­شوند، تنها عامل اصلی در روابط این کشور با کشورهای خارجی است. بیشتر جزایر کنار ساحل اژه یونانی هستند.

شرایط آب و هوایی ترکیه

شرایط آب‌وهوایی ترکیه

مورد بعدی در لیست معرفی کشور ترکیه، آب و هوای آن است. آب‌وهوای متنوع ترکیه به شدت تحت تأثیر دریا در شمال، و در جنوب و غرب نیز تحت تأثیر کوه‌هایی است که بیشتر کشور را تحت پوشش خود دارد.

دریا و کوه‌ها تضادهایی بین فضای داخلی و حاشیه‌های ساحلی ایجاد می‌کنند. همچنان که بعضی از شهرها حداکثر ریزش باران را دارند، مناطق دیگر ممکن است با خشکسالی دست‌وپنجه نرم کند. با این حال، ارتفاع این کشور باعث شده که زمستان‌هایی اغلب بسیار سردتر از آب‌وهوای مدیترانه‌ای داشته و اختلافات قابل‌توجهی بین دمای زمستان و تابستان وجود داشته باشد.

قومیت در ترکیه

طبق قانون اساسی ترکیه کلمه «ترک»، به‌عنوان یک اصطلاح سیاسی، شامل همه شهروندان جمهوری ترکیه است. اقلیت‌های قومی وضعیت شناخته شده رسمی ندارند. آمارهای جمع‌آوری‌شده نشان می‌دهد که اکثر مردم ادعا می‌کنند ترکی زبان مادری آن‌ها است. با این حال هستند افرادی با زبان کردی و یک اقلیت کوچک عربی به‌عنوان زبان اصلی خود صحبت می‌کنند.

مذهب ترکیه

بیش از نه دهم جمعیت مسلمان هستند. باوجوداین، ترکیه یک کشور سکولار است. در یک اصلاحیه قانون اساسی در سال 1928 ، اسلام به‌عنوان مذهب رسمی دولت حذف شد. نیروهای مسلح مراقب هوشیاری سکولاریسم سیاسی ترکیه هستند، آنها تأیید می‌کنند که این سیاست سکولاریسم یک سنگ بنای اساسی در بین بنیان‌گذاران ترکیه است.

علاوه بر اکثریت مسلمانان، تعداد کمی از یهودیان و مسیحیان نیز دراین کشور وجود دارد. پیروان مسیحی شامل فرقه‌های ارتدکس یونان، ارتدوکس ارمنستان، کاتولیک روم، پروتستان و سایر فرقه‌ها می‌شود.

 

اقتصاد ترکیه

اقتصاد ترکیه

در معرفی کشور ترکیه به عنوان مقصد مهاجرتی پرسش­ها در مورد اقتصاد زیاد است. باید گفت از زمان تأسیس این کشور در سال 1923 ، ترکیه دارای یک اقتصاد مختلط بوده که در آن شرکت‌های دولتی و خصوصی به توسعه اقتصادی کمک می‌کنند. اقتصاد این کشور شامل کشاورزی است که در آن صنعت و خدمات تولیدی به‌سرعت در حال گسترش هستند.

با گذشت یک دهه از قرن بیست و یکم، بخش خدمات تقریباً نیمی از نیروی کار را درگیرکرده، در حالی که کشاورزی و صنعت هر یک حدود یک‌چهارم را اشغال می‌کردند. اقتصاد کشور ترکیه مستقل و تا حدی منزوی باقی‌مانده و تجارت خارجی فقط نقشی جزئی در اقتصاد ترکیه دارد.

پیشنهاد دیگر :  معرفی کشورهایی که نیاز به ویزا ندارند

باوجوداین، در اواخر دهه 1970 ، اقتصاد این کشور با تورم زیاد، بیکاری گسترده و کسری مزمن تجارت خارجی روبرو بود. تورم همچنان یک مشکل جدی بود و سرانه تولید ناخالص داخلی ترکیه کمتر از اکثر کشورهای خاورمیانه و اروپا بود.

در مواجهه با تورمی که تا سال 1997 تقریباً به 100 درصد رسیده بود، یک برنامه نظارت اقتصادی 18 ماهه با صندوق بین‌المللی پول آغاز شد که در دو سال بعد موفق شد نرخ تورم را به میزان قابل‌توجهی کاهش دهد. رشد اقتصادی در دهه اول قرن بیست و یکم قوی بود تا سال 2009، زمانی که بحران اقتصادی جهانی کشور را به یک رکود کوتاه سوق داد که به دنبال آن بهبود یافت.

بهداشت و رفاه در ترکیه

مراقبت‌های بهداشتی توسط خدمات بهداشتی دولتی و خصوصی ارائه می‌شود. متاسفانه همه کارگران، تحت پوشش سیستم تأمین اجتماعی بیمه درمانی ارائه دهد، نیستند. ترکیه تعداد کافی پزشک و سایر کارمندان بهداشت دارد، اما امکانات بهداشتی آن عمدتا در مناطق شهری متمرکز شده است.

برای مقابله با این مسئله، دولت شبکه‌ای از «خانه‌های بهداشت» را اداره می‌کند، هر یک از این شبکه­ها مشتکل از یک ماما در روستاها هستند و«واحدهای بهداشتی» نیز با مدیریت یک پزشک، در خدمت گروه‌های روستایی درآمده است.

 

تحصیل کردن در ترکیه

تحصیلات در ترکیه

تحصیلات در معرفی کشور ترکیه برای کسانی که قصد ادامه تحصیل در این کشور دارند بسیار مهم است. سیستم آموزش دولتی شامل پنج بخش اصلی است. تحصیلات ابتدایی که رایگان و اجباری است، از شش سالگی آغاز می‌شود و هشت سال به طول می‌انجامد (که شامل یک دوره چهارساله دوره راهنمایی است).

بخش قابل‌توجهی از مدارس ابتدایی را مدارس روستا تشکیل می‌دهند، جایی که آموزش فعالیت‌های کشاورزی و صنایع‌دستی مورد تأکید است. تقریباً همه کودکان واجد شرایط، ثبت‌نام می‌شوند.

تحصیلات متوسطه نیز اجباری است و چهار سال دیگر ادامه دارد. تحصیلات متوسطه ممکن است در یک دبیرستان عمومی یا در یکی از آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای به پایان برسد که ورود به آنها پس از گذراندن دوره راهنمایی امکان پذیر است. قرن بیست و یکم شاهد افزایش سریع آموزش عالی بود و تعداد دانشگاه‌ها از حدود 60 دانشگاه در آغاز قرن به بیش از 200 دانشگاه در سال 2020 افزایش یافت. بزرگترین آنها دانشگاه‌های استانبول ، آنکارا و اژه (دریای اژه ، ازمیر) هستند.

 

فرهنگ مردم ترکیه

فرهنگ مردم ترکیه

و اما آخرین مورد در معرفی کشور ترکیه فرهنگ این کشور است.از نظر فرهنگی، مانند بسیاری از جنبه‌های دیگر، ترکیه بین شرق و غرب قرار دارد و از هردو فرهنگ نیز در ترکیب منحصربه­فرد فرهنگی خود دارد.

سرزمینی که اکنون جمهوری ترک را تشکیل می‌دهد تحت تأثیر قابل توجهی از فرهنگ­های مختلف در دوران مختلف قرار گرفته است. این فرهنگ از تمدن‌های اروپای کلاسیک و خاورمیانه اسلامی میراث باستانی غنی به جا مانده است.

چندین مکان دیدنی در این کشور با اهمیت فرهنگی به‌عنوان میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. ترکیه جدیدی که توسط آتاتورک تأسیس شد، از نظر زبان و مذهب مانند دوره­های قبل بود اما تحت‌نظر آتاتورک و پیروانش، ترکیه به طور فزاینده‌ای سکولار و غرب‌گرا شد، روندی که در اصلاح زبان ترکی، جایگزینی خط سنتی عربی با الفبای اصلاح شده رومی و جدایی اسلام از دولت ظاهر شد. باوجوداین، اسلام تأثیر عمیقی در روابط بین دو جنس و زندگی خانوادگی داشته است. قدرت این تأثیر در مناطق کمتر و کمتر توسعه‌یافته کشور، در بین جمعیت شهری و روستایی و بین طبقات اجتماعی متفاوت است.

درباره نویسنده

ارسال یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *