چارلی چاپلین
5/5 - (1 امتیاز)

قطعا شخصیت چارلی چاپلین به صورت تصویر سیاه و سفید یک مرد با سیبیلی مسواکی، کلاه بولر و شلوار بگی در ذهنمان جا خوش کرده است که شیوه راه رفتنش کلمه کمدی را برایمان تداعی می‌کند. جای شگفتی است، سازمان‌های اطلاعاتی ایالات متحده، فرانسه و بریتانیا که تحقیقات زیادی در مورد چاپلین کرده‌اند، هنوز مدرک دقیقی در مورد مکان و زمان تولد او به دست نیاورده‌اند.اما می‌دانیم که این مرد رابطه جالبی در طول زندگی‌اش با پدرش نداشته است، گرچه از مادرش آواز را یاد می‌گیرد.

شخصیت طناز چارلی چاپلین انگار از کودکی با او عجین بوده است؛ حتیدر سن دوازده‌سالگی. زمانی‌کهبه طور اتفاقی و بدون اطلاع قبلی برای اولین‌بار روی صحنه می‌رود تا جای مادر مصدومش که توسط یکی از بینندگان مست آسیب دیده است را با ترانه معروف «جنک جونز» پر کند. سپس روحیه طناز به سراغش می‌آید، اوشروعبهتقلید صدای آواز مادرش می‌کند. این کار چارلی سالن را پر می‌کند از صدای سکه‌ها‌ی تایید و خنده، اما این تنها دستاورد هنرنمایی آن شب برای چارلی نبود.

 چارلی انگار از همان سالن و از همان شب، راه خود را پیدا کرد. کدام یک از مردم آن شب فکر می‌کرد چارلی به مردی تبدیل می‌شود که روزی مجله تایم او را به‌عنوان یکی از «۱۰۰شخصیت تأثیرگذار قرن۲۰»بنامد؟! یک زندگی پر فرازونشیب از او شخصیتی ساخت تا فیلم‌هایی بسازد که هنوز هم پس از سال‌ها بدرخشد و مخاطب را خیره کند. برای خواندن سرگذشت جالب و البته غم‌انگیز او با ما همراه باشید.

نقطه عطفی چارلی چاپلین

اگر بخواهیم بر اساس ساخته‌های چارلی ‌چاپلین پی به شخصیت چارلی ببریم می‌توانیم بگوییم اویک هنجارشکن است. حتی خودش یادآور می‌شود که یک متخصص صنعت سینما به او گفته است:« فرم این کار (سینما) بایدخالص باشد، یا کمدی یا درام، شما نمی‌توانید آن‌ها را مخلوط کنید، در غیر این صورت یک عنصر از داستان شما شکست خواهد خورد».

اما در فیلم «THE KID»، فیلمی که برای اولین‌بار خودش کارگردانی می‌کند،نشان می‌دهد که باید مانند زندگی عمل کند به طوری که درام و کمدی را در این فیلم به طبیعی‌ترین شکل ظاهری ترکیب کرد.

فیلم”THE KID” نشان‌دهنده این است که شخصیت چارلی ‌چاپلین اجازه نمی‌دهد همانگونه که دیگران راه می‌روند، کلیشه‌ای و مثل بقیه فیلم‌سازی کند.

شخصیت چارلی چاپلین

شخصیت چارلی چاپلین

تصویر مادر برای چارلی زنی بود زیبا، رقاص و بازیگر تاتر که در آخر زندگی‌اش سر از آسایشگاه بیماران روانی در آورد. سال ۱۸۹۶، در حالی که اوضاع جسمی مادر چاپلین روز به روز بدتر می‌شد، شرایط اقتصادی خانواده او به قدری وخیم شده بود که چارلی و برادر ناتنی‌اش به یک مدرسه شبانه‌روزی دولتی برای «کودکان یتیم و بی‌بضاعت» فرستاده شدند. چاپلین حدود ۱۸ ماه را در آنجا گذراند، طولانی‌ترین دوره تحصیلاتی که به صورت مداوم توانسته بود تحمل کند. او خواندن و نوشتن را آموخت. اندکی پس از آن بود که مادرش به یک موسسه روانی سپرده شد.

با مطالعه زندگی چارلی ‌چاپلین چه در خانواده پدری و چه در تشکیل خانواده‌هایی که خودش انتخاب کرده بود به این نکته پی می‌بریم که او نیز مانند خیلی از هنرمندان، ذهن آرامی برای تشکیل یک خانواده نداشت و شخصیت او متاثر از شرایط سخت خانوادگی او بود.

پیشنهاد دیگر :  معرفی کشورهایی که نیاز به ویزا ندارند

در خانواده کودکی‌اش تصویر پدر، مردی بود دائم الخمر، که نقش پر‌رنگی در تربیت او نداشت. مردی که بالاخره روزی جدایی از همسر هنرمندش را انتخاب کرد و در سن ۳۷ سالگی به دلیل اعتیاد به الکل درگذشت.

شاید دوره سخت فقر و بی‌قرار دوران کودکی و نوجوانی باعث شد تا در طول زندگی‌اش چندین‌بار ازدواج و طلاق را مزه مزه کند تا بالاخره پس از سه بار زندگی کوتاه‌مدت نافرجام، در سن پنجاه سالگی بتواند با دختری جوان زندگی  بادوامی را به دست بیاورد.

با شخصت چارلی، در دست‌نوشته خودش بهتر می‎شود آشنا شد، او داستان اوایل زندگی خودش را در کتابی به نام «داستان کودکی من» نوشت. این کتاب مربوط به زمانی است که چارلی هنوز به شهرت نرسیده بود.

در کتاب «چارلی چاپلین» نوشته «پیتر اکروید»، تصویری کاملا متفاوت از شخصیت چارلی چاپلین به نمایش گذاشته می‌شود و او به صورت یک فرد حسود، پول‌دوست، فرصت‌طلب و متجاوز معرفی می‌شود.

آثار خلاقانه چارلی چاپلین

آثار خلاقانه چارلی چاپلین

۱-دیکتاتور بزرگ

«دیکتاتور بزرگ» اولین فیلمی بود که چاپلین در آن حرف زد. این ساخته او از اوضاع نابه‌سامان جهان در دهه چهل میلادی گفت. این فیلم یک اثر ضدنازی در مورد دیکتاتور کشوری خیالی به نام آدنوید هینکل است که اقدام به کشتار یهودی‌ها می‌کند و اروپا را درگیر جنگ می‌کند.

شخصیت فیلم‌های چارلی ‌چاپلین به شدت جالب توجه است، این فیلم از نظر عوام با استقبال روبرو شد و چارلی ‌چاپلین را هم‌چنان به عنوان یک ستاره در اوج نگاه داشت.

۲-عصر جدید

فیلم عصر جدید از زیباترین فیلم‌های چارلی است. موضوع آن پرداختن به زندگی کارگرانی است که مجبورند در ساعت‌های طولانی تن به بیگاری دهند. با تعطیل شدن کارخانه‌ها این کارگران بیکار در سطح شهر برای گذراندن زندگی خود مجبور به دزدی می‌شوند.

۳-جویندگان طلا

زندگی کسانی که در معادن به دنبال طلا بودند برای چاپلین یک جرقه بود تا فیلم جویندگان طلا را بسازد. چارلی فقیر در این فیلم برای برگزارکردن یک مهمانی شام برای دختر مورد علاقه خود، درگیر مسائلی می‌شود.

نقادان نقطه اوج فیلم را رقص نان‌های استوانه‌ای توسط چاپلین می‌دانند که در آن نبوغ فوق‌العاده‌اش را به نمایش می‌کشد. یکی دیگر از نقاط اوج فیلم، صحنه‌ای است که چاپلین در حال پختن و خوردن یک چکمه است.

کلام آخر

چارلی ‌چاپلین، مردی که با تصویر سیاه و سفید خود در طول سالیان سال با عصا و کلاه و قدم زندن‌های مخصوص خود، لبخند قابل تامل را به مخاطبانش هدیه داد و با شناخت او می‌توانیم بگوییم آندروساریس، نظریه‌پرداز سینمای ایالت متحده آمریکا، اغراق نکرده است که او را یگانه و مهم‌ترین هنرمند تاریخ سینما می‌داند. باتوجه به شرایط زندگی این کمدی پرطرفدار و آثارش، شما هم با این نظریه پرداز سینما موافقید؟ به نظر شما کدام ویژگی شخصیت چارلی‌ چاپلین او را از سایر همکارانش متفاوت ساخته است؟

درباره نویسنده

ارسال یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *